Malzemeler
4 elma
1 bardak esmer şeker
3 karanfil
tarçın
yarım paket bisküi (finger, petibör... sade olsun)
yarım bardak çekilmiş ceviz içi
3 bardak süt
1 bardak şeker
1 paket vanılya
5 kaşık mısır nişastası
yapılışı
elmaların kabukları soyularak küp doğranır. küçük bir tencerede elma, esmer şeker,karanfiller ve biraz tarçın elmalar yumuşayıp şeker kendini çekene kadar kısık ateşte pişirilir.içine toz haline getireilen büsküiler ve ceviz eklenerek iyice karıştırılır. başka bir tencerede süt kaynatılır. kaynayan sütün içine şeker atılarak karıştırılır. vanilya ve nişasta yarım çay bardağı soğuk suda eritilir. yavaş yavaş süte ilave edilir. koyu muhallebi kavamına gelene kadar karıştırılıp altı kapatılır.
cam bir tepsiye elmalı karışım yayılır. üzerine muhallebi serilir. en üste isteğe göre ceviz tozu tarçın serpilerek süslenir.
afiyet olunur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder