11 Mayıs 2007 Cuma

ŞAH KÖFTESİ (4 kişilik)


Yaşasın!!!
Artık tam uydurmalara bodoslama (!) dalış yaptım. Allah yardım ede :) ...
İtiraf ediyorum. Krep yapmayı öğrendiğimden beri herşeyde kullanmak istiyorum, birde başamel sosu çok seviyorum.
Yine birkaç tariften esinlenerek yaptığım bir köfte ŞAH KÖFTESİ. Kocama ithafen :)
Biraz zahmetli oldu ama beni oldukça uğraştırdı.
MALZEMELER
2 kemiksiz tavuk göğsü
1 havuç
1 patates
1/2 su bardağı bezelye
250 gr kültür mantarı
1/2 su bardağı kaşar rendesi
2 kaşık un
2 kaşık sıvı yağ
1 kaşık tereyağ
1,5 su bardağı süt
tuz, karabiber
krep malzemesi (krepli kebap da var)
Sos için
4 domates
2 diş sarımsak
1/2 su bardağı tavuk suyu
YAPILIŞI
Tavuk bir tencerede haşlanır ve didiklenir. Patates, havuç, bezelye ayrı bir tencerede yumuşayana kadar haşlanır, rondoda püre haline getirilir. Tereyağ ve mantar biraz tuz ile mantarlar suyunu çekene kadar kavrulur. Sıvıyağ, un ve süt ile başamel sos hazırlanır. Tavuk, sebzeler, kaşar ve başamel sos genişçe bir kapta tuzu ayarlanarak iyice harmanlanır. Krepler hazırlanır. Kreplerin içine harçtan bolca koyulur ve rulo halinde sarılır. Rulolar yarım saat buzlukta bekletilir. Buzluktan alınan rulolar 3 parmak kalınlığında kesilir ve yağlanmış fırın kabına dizilir. Rendelenmiş domates, dövülmüş sarımsak ve tavuk suyu sos tenceresinde pişirilip köftelerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış fırında Kaşarlar eriyene kadar pişirilir. 10 dakika sıcak fırında bekletildikten sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok: