5 Mayıs 2007 Cumartesi

krepli kebap (içi)


aslında tüm kebabın resmini çekecektim ama olmadı işte sadece içinin resmi var. Bu yemek de yine kursta öğrendiğimiz kebaplardan ikisinin birleştirilmesiyle uyduruldu. İçindeki malzemelerde kış için dolaba konulanlardan. Yalnız burada kullandığım mantar kültür mantarı değil. Gerede'nin dağlarından topladığımız tellice mantarı. Teyzemler orada yaşıyorlar ve biz sülalecek artık neredeyse her eylül-ekim dağlara mantar toplamaya gider olduk. Herkesin damağına uygun olacak kadar çok çeşit var. (şirinler mantarı bile var ama yenmemesi ısrarla tavsiye edilir :) ) Ben geyik mantarı ve tellice mantarını tercih ediyorum. aklımda kalan diğer mantarlar kanlıca mantarı, cincile mantarı, akkayışkan mantarı başka varsa da hatırlayamadım. Bana göre kanlıca mantarı tazeyken yani toplanır toplanmaz yendiğinde daha lezzetli. Sonradan o kadar da güzel değil. Aslında en güzeli fındık mantarı ama sanırım yapılan gübrelemeler onunda sonunu getirdi. Eskisi kadar çok değil artık.

Krepli kebap dediğim gibi 2 kebabın esinlenmesi :)

Malzemeler:(4 kişilik)

1,5 bardak kuşbaşı (dolapta vardı gramını bilmiyorum)

1 soğan

4 diş sarımsak

3 domates
1 kabak (küp doğranmış)
1 patlıcan (küp doğranmış)

1 bardak bezelye

1/2 bardak tane mısır (haşlanmış veya konserve)

1 bardak küçük doğranmış tellice mantarı (kültür mantarı için biraz daha iri doğranabilir)

1 tatlı kaşığı tereyağ (mantarı tatlandırmak için istenmezse kullanılmaz)

kaşar

1 tatlı kaşığı salça

tuz, karabiber,nane,biberiye (istenirse yerine kekik)

krep

6 yumurta

2 bardak süt

4 bardak un

8 yemek kaşığı sıvı yağ

tuz

Yapılışı (orta ateşte)

Kuşbaşı et, küp doğranmış soğan, 4 e bölünmüş sarımsak tereyağda, et suyunu çekene kadar kavrulur. suyunu çekince mantarlar ilave edilir ve o da suyunu çekene kadar kavrulmaya devam edilir. suyunu çekince patlıcanlar ve kabaklar eklenerek suyunu çekene kadar karıştırılır. soyulmuş ve küp doğranmış domatesler, mısır ve bezelye ve yarım çay bardağı sıcak su ilave edilir. yine suyunu çekince baharatları ilave edilir ve 5dk karıştırılır. karışım kreplerin içine konur kare bohça şeklinde kapatılır. üzerine kaşar dilimleri konularak sulandırılmış salça sürülür. 180 C ısıtılmış fırında kaşar eriyene kadar pişirilir.

krep

Yumurta, un, süt, sıvıyağ, tuz mikserle çırpılır. koyu ayran kıvamında olmalı. hafif yağlanmış yapışmaz tavaya 1 kepçe dökülerek arkalı önlü pişirilir. (tavanın soğuk olması önemlidir. krep malzemelerini önceden buzdolabında soğutursanız kolaylık olacaktır.)

Hiç yorum yok: