28 Nisan 2007 Cumartesi

KREMALI SEBZE ÇORBASI


Malzemeler

1 havuç

1 kabak

1 soğan

1 patates

2 kaşık sıvı yağ

3 kaşık un

1/2 paket krema

tuz karabiber

Yapılışı

Havuç, kabak, soğan ve patates kabukları soyularak bol suda haşlanır. Yumuşadıklarında tencereden delikli bir kepçe ile alınır. Ronda da sebzeler püre haline getirilir. Sebze suyu dökülmeeeez :) Tencerede un yağ ile sarartılır. Tencere kenara alınarak tahta kaşık yardımıyla sebze suyuyla un ezilir. Püre eklenir. Eğer koyu olmuşsa biraz daha sıcak su eklenir. Ateşe tekrar alınır. Kaynamaya başladığında tuzu, karabiberi ve kreması yavaş yavaş eklenir. Bir taşım kaynatılarak ateşten alınır.

Hiç yorum yok: