malum çilek öyle elma gibi günlerce dolapta duramıyor hemen ezilip büzülmeye başlıyor benimkilerde öyle oldu
bende üstüne yarım kilo kadar daha ekledim katı meyve sıkacağına attım suyunu çıkardım 2-3 bardak kadar yaptı
muhallebi yaptım hemen bi hevesle yaptığım için ölçüleri yazmadım :( artık ölçüleri size kalmış
ÇİLEKLİ MUHALLEBİ
çilek suyu
süt
toz şeker
vanilya
mısır nişastası
sos ve süs için: çilek suyunun posası- krema - çilek-pudra şekeri
tencereye çilek suyunu ve göz kararı sütü döküyoruz. kaynamaya başlayınca toz şekeri ilave ediyoruz. diğer tarafta nişastayı vanilyayı bir çay bardağı soğuk suda eritip yavaş yavaş kaynayan süte ekliyoruz. kaynadıktanve koyulaştıktan sonra sıcakken kaselere boşaltıyoruz.
sosu için soğuk krema, pudra şekeri ve çilek poşasını mikserle karıştırıyoruz sıkma torbasıyla muhallebiye süs yapıyoruz. en üstede çilekleri yerleştirip buzdolabında soğutuyoruz
çok güzel oldu :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder