Malzemeler:
2 orta boy haşlanmış patates
3 orta boy patlıcan
1 kuru soğan
galeta unu (kurutuluş ufalanmış ekmek içi)
2 diş sarımsak
1 yumurta
kıyılmış maydanoz
tu, karabiber
Yapılışı:
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun. Parçalayıcıda patlıcan, haşlanmış patates, soğan ve sarımsağı çektirin. Bütün malzemeyi iyice yoğurun galeta ununu harcı biraz katılaştıracak kadar kullanın.(patatese göre değişiyor). Harcı buzdolabında yarım saat dinlendirin. Elinizle köfte şekli verip kızgın yağda çevirerek kızarıncaya kadar pişirin. Dilerseniz susama bulayıp da kızartabilirsiniz. Denemek için 1 tane yaptım o da güzel oldu. pilavın makarnanın yanına pek yakıştı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder