18 Ağustos 2007 Cumartesi

Doyuran Pilavı (5 kişilik)


Malzemeler:
1 fincan haşlanmış bezelye
1 fincan haşlanmış mısır
1 fincan küp doğranmış haşlanmış havuç
5-6 orta boy mantar
2 bardak pirinç
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 tavuk göğsü
1 soğan
3 diş karanfil
1 fıske dere otu
tuz karabiber
1 kaşık tereyağ 1 kaşık zeytinyağı
Yapılışı:
1. Karanfil saplanmış soğan ve tavuk göğsünü haşlayın. Haşlanmış tavuğu didikleyin. Soğanı atın.
2. Yıkanmış pirinci sıcak suda yarım saat bekletin
3. Dolmalık fıstıkları rengi değişene kadar yağlarda çevirin.
4. Rengi değişince küp doğranmış mantarları ilave edin. Mantar suyunu çekene kadar soteleyin.
5. Bezelye, mısır, havuç ve tavuğu ekleyerek bir kaç dakika daha soteleyin altını kapatın.
6. Hazırladığınız harca pirinci tuzu karabiberi dereotunu katıp karıştırın.
7. Derin bir fırın kabına yayın. Tavuğu haşladığınız sudan 3 bardak ilave edin.
8. Önceden ısıtılmış 200 C lik fırında suyunu çekene kadar pişirin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: