Resim olmayınca tarifler yavan kalıyor. Elimden geldiğince çekmeye çalışacağım artık hadi bakalım :)
Malzemeler: 4 kişilik
- 1 bardak bulgur
- 0,5 kg. ıspanak
- 2,5 bardak su
- 3 kaşık tereyağı
- 4 dal yeşil soğan
- 4 dal ince taze sarımsak
- 4-5 dal nane
- 5-6 dal dereotu
- Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
- Tuz
Yapılışı
- Bulguru iyice yıkayıp süzün.
- Naneyi, dereotunu kıyın.
- Ispanağı yıkayın. İnce kıyın. Kaynayan 2,5 bardak suda 2-3 dakika haşlayın. Suyunu kullanmak üzere süzün.
- Sarımsakları ince doğrayın ve ıspanağa karıştırın
- Soğanları ufak ufak doğrayın.
- Pilav tenceresine 1,5 kaşık tereyağını kızdırıp soğanları kavurun.
- Soğanlar iyice yumuşayınca tencereye ıspanakları ve sarımsakları ekleyin. Güzelce kavurun. 2 bardak ıspanak suyunu, pilava ilave edin, tuzunu katın.
- Kaynayan suya bulguru ekleyin. İyice karıştırın, kapağını kapatın ve bulgur suyunu biraz çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
- Kalan 1,5 kaşık tereyağını küçük bir tavada eritincevizleri içine katıp cevizler kokusunu verene kadar kavurduktan sonra pilavın üzerine gezdirin.
- Son olarak kıyılmış diğer otları da ekleyin. Kapağını kapatın ve çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
- Sıcak sıcak servis yapın.