3 Mayıs 2008 Cumartesi

mis kokulu bulgur pilavı

Acayip güzel bir bulgur pilavı oldu. Daha önce yaptığım yemeklerimi ekleyemedim haliyle biraz zayıf bir blog. Ekleyemedim çünkü resim çekemeden sildik süpürdük hepsini. Bir sürü yemek uydurdum, varolan yemekleri binbir şekle soktum ve her seferinde başarılı oldum :) ama gel gör ki ispatlayamıyorum :))
Resim olmayınca tarifler yavan kalıyor. Elimden geldiğince çekmeye çalışacağım artık hadi bakalım :)



Malzemeler: 4 kişilik

  • 1 bardak bulgur
  • 0,5 kg. ıspanak
  • 2,5 bardak su
  • 3 kaşık tereyağı
  • 4 dal yeşil soğan
  • 4 dal ince taze sarımsak
  • 4-5 dal nane
  • 5-6 dal dereotu
  • Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • Tuz
    Yapılışı
  1. Bulguru iyice yıkayıp süzün.
  2. Naneyi, dereotunu kıyın.
  3. Ispanağı yıkayın. İnce kıyın. Kaynayan 2,5 bardak suda 2-3 dakika haşlayın. Suyunu kullanmak üzere süzün.
  4. Sarımsakları ince doğrayın ve ıspanağa karıştırın
  5. Soğanları ufak ufak doğrayın.
  6. Pilav tenceresine 1,5 kaşık tereyağını kızdırıp soğanları kavurun.
  7. Soğanlar iyice yumuşayınca tencereye ıspanakları ve sarımsakları ekleyin. Güzelce kavurun. 2 bardak ıspanak suyunu, pilava ilave edin, tuzunu katın.
  8. Kaynayan suya bulguru ekleyin. İyice karıştırın, kapağını kapatın ve bulgur suyunu biraz çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  9. Kalan 1,5 kaşık tereyağını küçük bir tavada eritincevizleri içine katıp cevizler kokusunu verene kadar kavurduktan sonra pilavın üzerine gezdirin.
  10. Son olarak kıyılmış diğer otları da ekleyin. Kapağını kapatın ve çok kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
  11. Sıcak sıcak servis yapın.