1 Aralık 2008 Pazartesi

Bacanak Köftesi


Bacanağımla :)) birlikte uydurduğumuz bir köfte

Malzemeler:

Tabanı:

3-4 tane haşlanmış patates

tuz, karabiber

2 kaşık süt

tereyağ
1 çay bardağı kaşar rendesi

Köfte:

300 gr kıyma bolca kurutulup ufalanmış ekmek içi

sarımsak soğan( ince kıyılmış)

tuz karabiber tarçın 3 kaşık sıvı yağ

İç Malzeme:

mantar tereyağ

haşlanmış bezelye

haşlanmış mısır

haşlanmış minik doğranmış havuç

2 domates

2-3 biber

YAPILIŞI

Haşlanmış patates kaşar hariç diğer malzemelerle ezilerek püre yapılır. Bu püre cam bir fırın kabına yayılır ve kapla aynı şekil verilir. üzerine kaşar peybiri rendesi serpilir.

Köfte hamuru iyice yoğrularak hazırlanır. Parça parça patatesi dağırmayacak şekilde pürenin üstüne yayılır bu arada birleşik olmasına dikkat edilir. o da tepsi şeklini almalı.

Mantarlar tereyağ ile iyice kavrulur içine domates ve biber hariç diğer malzemeler atılarak karıştırılır kapatılır

Köftenin içine iç malzeme yayılır. Üzeri ince dilimlenmiş domates ve biberle süslenir. Orta ısılı fırında köfteler pişene kadar beklenir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: