29 Ekim 2007 Pazartesi

Mantar yatağında pirzola (2 kişilik)


Malzemeler:

4 kemiksiz pirzola
3 sarımsak
kekik
2 kaşık zeytintağ
yarım limon suyu
tuz
karabiber
250 gr mantar
1 orta boy kuru soğan
2 domates
yarım demet dereotu
2 havuç
1 fincan haşlanmış mısır
2 kaşık yoğurt
1 kaşık mayonez
karabiber tuz
yarım kaşık tereyağ,
zeytinyağ
Yapılışı
1. dövülmüş sarımsak, kekik, tuz karabiber, zeytinyağ, limon suyu iyice karıstırılır ince dövülmüş pirzolalara fırça ile sürülür.3-4 saat buzdolabında bekletilir.
2. mantar tereyağda kavrulur suyunu çekmeye yakın uzun doğranmış soğanlar ilave edilir soğanlar biraz yumuşayana kadar ağzı kapalı pişirilir, tuz ve karabiber atılır. ağzı kapaklı bi kapta soğumaması sağlanır.
3. domatesler küp küp doğranır az zeytinyağında hafif sulanana kadar çevrilir. dereotları ileve edilip 1 dk. daha çevrilir. ağzı kapaklı bir kapta soğumaması sağlanır.
4. havuç rendelenir. zeytinyağında kavrulur. ateşten alındıktan sonra mısırlar ilave edilir.
yoğur ve mayonez birlikte çırpılır.
5. tava nohut tanesi kadar tereyağ ile kızdırılır. pirzolalar önlü arkalı isteğe göre kızartılır.
6. tabağa mantarlar konur. üstüne pirzolalar yerleştirilir. havuçlu ve domatesli garnitürler etrafına yayılır. yoğurlu mayonez etin üzerine gezdirilir.

süper olur yenilir.